Офіс Президента плодить фейки про те, що у них є план з врегулювання ситуації на Донбасі, оскільки якби він був - про це б заявляла європейська преса.

Про це сказав політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

Руслан Бізяєв вважає, що насправді ніякого плану з врегулювання ситуації на Донбасі немає і це фейк від Офісу Президента, оскільки європейська преса про цей план мовчить.

"Задається ж питання - дивіться, ми зайшли минулого літа в глухий кут по Мінську. Спочатку було потепління, були переговори, зустрічі, домовленості, щось підписували. Влітку, як завжди, вперлися в огорожу. Треба якось пояснити суспільству, що ми робимо в цій ситуації. Найпростіший спосіб, це сказати - "Хлопці, не хвилюйтеся, у нас є план B, C, D, E, F, G, H і так далі. Все нормально, воно все під контролем", - сказав Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що якщо ж план був, і ще з минулого літа вони розуміли, що вперлися в огорожу і ніяких зустрічей в Нормандському форматі на рівні глав держав не буде, то що їм заважало цей план почати реалізовувати ще в минулому році.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Якщо у вас є якийсь план, його ж не можна за день реалізувати. І навіть за два. Навіть 9 жінок за місяць не народять дитину. Отже, я не бачу ні дії, я не бачу реакції західної преси. Ось собі уявимо ситуацію, є мирний план, який, в тому числі, розробила Франція. Еммануель Макрон чомусь не дзвонить з цього приводу нікому, не обговорює, а що ж ми будемо робити", - додав політолог.

За його словами, також незрозуміло, чому мовчать офіційні представники Німеччини і Франції, які повинні підтвердити факт наявності плану.

"Або ми приходимо до висновку, що ця заява зроблена для внутрішньої аудиторії. Що ситуація під контролем, ми працюємо. Люди в курсі", - підкреслив Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан заявив, що потреба в Мінських угодах відпала і з боку України, і з боку Росії.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Загородній констатував, що РФ, як завжди, саботує будь-які спроби і гальмує переговорний процес.