Намір Міністерства соціальної політики підняти пенсії до 7 000 тисяч гривень при дефіциті Пенсійного фонду спантеличило економістів і багатьох пенсіонерів. Про це розповів політолог Тарас Загородній у своєму відеоблозі на Youtube.

«Чергове відкриття зробила міністр соціальної політики, яка заявила, що пенсії в українців скоро будуть 7 000 тис. грн. Це при середній пенсії в країні 1800-2500 тис. грн. Міністр спантеличила економістів і багатьох пенсіонерів, тому що виникає питання звідки гроші на такі високі пенсії?», - розповів політолог.

Загородній констатував, що Пенсійний фонд у нас дефіцитний, нових робочих місць в країні не створюється, а нинішніх пенсіонерів утримують працюючі люди. Народ масово їде до Польщі і платять податок в їх Пенсійний фонд, а наш вони точно не збираються поповнювати. Звідки такі фантастичні цифри?

«Хоча, якщо згадати передвиборні обіцянки про чотири тисячі доларів зарплати вчителям, які нинішня влада пропагувала, коли йшла до влади, то тут нічого дивного немає. Напевно, це з такого ж розряду фантастики, яка не зрозуміло, коли буде здійснюватися», - сказав політолог.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Загородній зазначив, що пані міністр соціальної політики досить грамотно не сказала, кому і коли буде підвищуватися пенсія. Це виглядає як створення міражу, треба трохи почекати, а може щось буде.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього, що владна вертикаль сама не знає, чого хоче.

Також раніше підтвердив слова Загороднього, що ходять чутки про просочування інформації на рівні вищого керівництва.