Політичний експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов присвятив наступний випуск свого блогу «Політика навиворіт» аналізу ситуації навколо фільму-розслідування Bellingcat, який, за прогнозами окремих публічних осіб, мав би вийти на екрани 15 березня. Але сам автор фільму Хрісто Грозєв зізнавався, що ніколи не називав точної дати прем’єри.

Фільм присвячений подіям навколо спецоперації СБУ у серпні минулого року, яка отримала назву «Вагнергейт». За роботою команди Bellingcat над розслідуванням про провал операції із затриманням групи «вагнерівців» уважно спостерігають і представники Офісу президента України.

Тож із наближенням дати прем’єри пристрасті розпалювалися.

«Спочатку в українському інформаційному просторі з’являється повідомлення тележурналіста Дмитра Гордона про те, що фільм практично готовий і 15 березня має відбутися «екстраординарна подія», яка кардинально змінить розклад політичних сил всередині України», - згадує Снєгирьов.

Однак ці прогнози не справдилися.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«П’ятнадцятого березня прем’єри фільму немає. Натомість з’являється нова заява пана Гордона про те, що фільм уже точно вийде п’ятого квітня з можливою різницею в декілька днів», - розповідає він.

Ця таємнича історія доповнилася ще однією заявою, на яку організатори інформаційного закиду явно не розраховували.

«Холодним душем стала заява авторів цього розслідування про те, що навіть Bellingcat не знає, коли вийде фільм. Автори говорять, що в українських ЗМІ спостерігається нездорова інформаційна компанія навколо виходу цього фільму», - вказує політолог.

Нагадаємо, раніше експерт назвав Bellingcat інструментом політичної гри Великобританії.

Також Загородній підтвердив, що ходять чутки про просочування інформації на рівні вищого керівництва.

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що владна вертикаль сама не знає, чого хоче.