Китай пригрозив Україні визнанням Республіки Крим російською, якщо будуть політизувати питання їх співпраці з республікою.

Про це сказав політолог Руслан Бортнік в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

За словами Руслана Бортніка, днями до Криму приїхала напівофіційна велика делегація торгової палати Китаю.

"І відразу ж моментально заява офіційного представника МЗС Китаю, який сказав, що ні, це все нормально. Не треба політизувати питання, ми будемо розвивати економічні відносини з Кримом. Тобто, Китай натякає на те, що якщо Україна буде недружньою, буде обманювати китайців - то вони можуть піти шляхом де-факто визнання Криму, для початку", - сказав Руслан Бортнік.

Він зазначив, що вводити економічні санкції для Китаю на товарообіг в 15 мільярдів - це самогубство для нинішньої економічної моделі України.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Уявімо, що ми починаємо вводити санкції щодо Китаю, а він відмовляється від нашої продукції сільського господарства. (Китай санкції - ред.) вже вводить, де-факто. Мої друзі-бізнесмени, які працюють з Китаєм, кажуть, що дуже складно стало отримувати сертифікацію на продукти сільського господарства, перш за все - на зернові", - додав політолог.

За його словами, таким чином китайці дають знати, що вони можуть вчинити з Україною як з Австралією - вони не будуть вводити санкції, але їх органи державної влади не допускатимуть товар на ринок.

"Китай показує, що він готовий йти далі. І він може йти шляхом визнання де-факто Криму... Запускається в китайських медіа версія про те, що Китай може обмінятися з Росією визнаннями Тайвань на Крим", - підкреслив Бортнік.

Як повідомляв Знай.ua, Левченко розповів про негативні зміни в житті кримчан після анексії.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт пояснив, чого чекати від Китаю після націоналізації корпорації "Мотор Січ".