У своєму блозі «Правки Полякова» депутат Антон Поляков висловив свою думку про доручення РНБО розслідувати держзраду депутатів, які голосували за Харківські угоди і заявив, що для багатьох це можливість прикрити свою відповідальність за те, що сталося.

«Рано чи пізно все приховане стає явним, ширму відкривають і виявляється, що ідеали, в які ми так вірили, вже не такі й ідеальні. Багатьом, звичайно, цього б не хотілося, адже це відмінна тема для власного піару. Але це не тільки піар, а ще й можливість прикрити свою безпосередню відповідальність за те, що сталося», - каже Поляков.

Він нагадав, що 11 березня Данілов виступив із заявою про те, що РНБО доручив відкрити справи по державній зраді на всіх депутатів, хто голосував за Харківські угоди 11 років тому. А вже 12 березня Служба безпеки України почала розслідувати обставини підписання і ратифікації Харківських угод. За словами Данілова, ці угоди стали першим кроком до руйнування системи СБУ в Україні і що це була справжнісінька зрада, яка почалася навіть не в 2014 році, а набагато раніше: у 2008 - 2010 роках. Данілов вважає, що саме підписання цього документа призвело до збільшення кількості особового складу військових формувань і спецслужб РФ, причетних до анексії Криму.

«Але виникає логічне запитання - а чому так довго чекали? Чому тільки зараз вирішили підняти цю тему? І так, окреме питання до Петра Порошенка - ви чому не розслідували цю «держзраду»? Чому Ви підтримали цю ініціативу? І чому зараз ніхто не говорить про те, що при будь-яких обставинах термін оренди Севастопольської бази Чорноморським флотом Росії закінчувався лише в 2017 році? Чи можна назвати це розумним кроком, адже пройшло більше 10 років, і по факту, всі ці розгляди не мають ніякого сенсу», - заявив Поляков.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бортнік розповів про причини рішення РНБО розслідувати голосування депутатів за Харківські угоди.

Нагадаємо, Кривонос заявив, що він знає, які накази були віддані росіянам, коли вони захоплювали Крим.