У новому випуску програми «Тарас Загородній говорить» її ведучий, політолог Тарас Загородній розмірковує про можливість створення коаліції партії «Слуга народу» із Всеукраїнським об'єднанням «Батьківщина».

«Для тих, хто стежить за політикою, це «секрет Полішинеля». Переговори про це ведуться давно, як мінімум, з грудня минулого року», - заявляє експерт.

Причин для цього він називає кілька.

«Нові обличчя» виявилися гарними і молодими, але зовсім не вміють керувати. Вони не знають, за що хапатися, куди бігти. Хоча перший прем'єр-міністр, у принципі, розумів, куди бігти, точніше, їхати на самокаті. Але проблема в тому, що з економікою це ніяк не пов'язано і взагалі з управлінням державою», - коментує він.

Тому йдеться про залучення перевірених кадрів, які вже мають знання і досвід керівництва державою.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Принаймні, вони знають, за що хапатися, і зберуть систему, яка знаходиться в роздовбаному вигляді, до якогось знаменника. Для того, щоб привести до керованості, в першу чергу, економіку», - уточнює автор.

Він повідомляє про те, що раніше говорили про різних кандидатів на пост прем'єр-міністра.

«Обговорювалися різні варіанти, зокрема, Ігор Палиця. Але в зв'язку з тим, що він занадто близький до Коломойського, він пішов з цього шорт-листа. Була розмова і про Вітренка – нове дарування. Але, з огляду на, що він не зміг отримати ніяких голосів навіть для призначення в якості міністра, було зрозуміло, що це дохлий номер», - аналізує Загородній ситуацію, що склалася.

Зараз у шорт-листі залишається дві кандидатури.

«Перша – пан Аваков, який проявляє медійну активність, і « Птаха фенікс» української політики – пані Тимошенко. Кого з двох виберуть – теж велике питання. Хоча у Тимошенко досвіду більше. Принаймні, у неї є розуміння, що робити з найболючішою проблемою нашої держави – ненормованим зростанням тарифів», - резюмує політолог.

Нагадаємо, Знай.ua розповів про те, як в Івано-Франківську проходять довибори.

Також Снєгирьов розповів про збільшення статків олігархів під час кризи.

А українці бурхливо обговорюють зовнішність Юлії Тимошенко в Раді: "Красуня, не рвіть серце".