Конституція не забороняє народним депутатам голосувати за "зрадницькі" ініціативи, тому навряд чи їх буде чекати юридичне покарання за Харківські угоди.

Про це сказав політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Я розумію прекрасно, що можна звинуватити того чи іншого президента, тих чи інших політиків в тому, що вони ухвалювали якісь рішення фактично, які йшли в протиріччі українським національним інтересам. І що зближення з Росією - це велика помилка. Я це все визнаю. Але сказати, що є якась юридична перспектива щодо саме народних депутатів - це дуже сумнівно. Оскільки Конституція не забороняє їм голосувати навіть якщо це хтось може назвати якимось зрадницьким актом", - сказав Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що Україні більше треба думати про виклики, які є зараз: це війна з Росією, пандемія, проблема з відсутністю або малою кількістю вакцин і інші виклики, яким треба давати оцінку і протидіяти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Що стосується організаторів, то якщо я не помиляюся - тому ж Януковичу пред'явлено підозру або точно є кримінальне провадження ще за фактом державної зради саме за Харківською угодою. Тобто, взагалі давайте скажемо відверто, що справу за Харківськими угодами було відкрито ще в 2014 році. У жовтні, якщо я не помиляюся. І слідство зайшло в глухий кут, оскільки там присутні народні депутати, яких за таке не можна притягнути до відповідальності", - додав експерт.

За його словами, можна дати політичну оцінку депутатам, які не зможуть бути обраними, а Віктор Янукович і його оточення і так давно під слідством за інші епізоди.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів про причини рішення РНБО розслідувати голосування депутатів за Харківські угоди.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Поляков заявив, що розслідування голосування за Харківські угоди не мають ніякого сенсу.