Відносини між Україною і Китаєм закінчилися і китайці вже несерйозно ставляться до України.

Про це сказав експерт Українського інституту майбутнього Ілія Куса в ефірі програми “Романенко Бесіди”.

"Я думаю, що наші відносини з Китаєм вже все. Ось на каденцію цього уряду я не бачу взагалі якогось виходу чіткого. Вони вже несерйозно ставляться до України, ще з часів зернового контракту. Зараз особливо", - сказав Ілія Куса.

Він зазначив, що в міру загострення протистояння США і Китаю загострюється і позиція Пекіна щодо України, який дивиться на ситуацію, як на міжнародно-політичний аспект.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

За його словами, у китайців є інструменти, щоб загострювати конфлікт з Україною, в основному, вони економічні. При цьому, у США залишилася подвійна позиція у взаємодії з Росією, де з одного боку відносини загострюються і вводяться санкції, а з іншого - Штати підкреслюють, що у них є спільні питання.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, скільки Китай витратив на боротьбу з бідністю.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт пояснив, чого чекати від Китаю після націоналізації корпорації "Мотор Січ".