У програмі «Що далі» на каналі «Знай24» політолог, кандидат філософських наук, провідний аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного центру "Розвиток України" Олександра Решмеділова розповіла про актуальну демографічну проблему і її вплив на пенсійні перспективи.

«Це антигуманна, не людино-орієнтована політика, хоча бюджет 2020 року називався «людино-орієнтованим». Актуальний бюджет називається «Бюджет розвитку можливостей», але тільки чиїх? Це все ланки одного ланцюга. Незалежно від сучасної турбулентності, люди хочуть якоїсь ясності, константи», - зазначила Решмеділова.

За словами політолога, гарантована пенсія від держави могла б виступати «константою». Також, на думку Решмеділовой, існує проблема зменшення кількості «по білому» працюючих українців: люди через об'єктивні умови життя змушені їздити на заробітки або «йти в тінь», що у свою чергу впливає на пенсійні виплати.

«Працюючого населення все менше: хтось виїжджає, хтось іде в тінь. Тенденція дефіциту Пенсійного фонду теж не може не засмучувати. Усі ці фактори викликають масу питань і недовіру до держави, це фіксують усі соціологічні опитування», - підкреслила гість програми.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку Решмеділової, у нашій країні люди більше довіряють армії, духовенству і волонтерам, ніж уряду.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Котенкової, що поки економіка в кризі ніякі експерименти з накопичувальними пенсіями не дадуть ефекту.

Раніше Знай.ua поширював заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.