Санкції проти Росії вводяться і посилюються з 2014 року. До яких практичних наслідків вони призводять або можуть призвести?

Про це в програмі «Романенко. Бесіди» розповідає експерт Українського інституту майбутнього Ілля Куса.

«З одного боку, з Росією загострюються відносини. Проти неї раз по раз вводять санкції, які призводять до ескалації - як мінімум політичної. З іншого боку, США постійно підкреслюють: є питання, по яких ми повинні говорити з росіянами. Навіть в цьому знаменитому інтерв'ю, відразу після слів про Путіна-вбивцю, Джо Байден каже те ж саме», - зазначає аналітик.

Байден також згадав продовження СНО-3, тобто договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, ще на п'ять років. Тобто американо-російський стратегічний діалог, з одного боку, триває, а з іншого - відношення не поліпшуються.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Росія потрібна американцям. Для США ключовий момент - щоб Росія не зближалася з Китаєм. Найгірший сценарій для них - зближення Росії та Китаю, яке змусить Штати боротися відразу з двома умовними Левіафанами, а вони це можуть не потягнути. Це не змінюється, це завжди так було, і Росія на цьому грає. Зараз в США хочуть знайти з Росією якісь точки дотику, щоб не дозволити їй зблизитися з китайцями. А в Москві це прекрасно розуміють і використовують у своїх інтересах », - каже Ілля Куса.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт розповідав, що в США не вважають Росію серйозною загрозою.

Також Куса вказував на проамериканську спрямованість української політики.