У грудні 2007 року вперше в історії України у Верховній Раді провели відкрите, поіменне голосування по кандидатурі прем'єр-міністра. У підсумку, як відомо, уряд очолила Юлія Тимошенко.

Про те, як це відбувалося і до яких наслідків призвело, в програмі «Культ особистості» розповідає історик і політолог Кость Бондаренко.

«Тоді розуміли, що кожен голос має свою вагу. Арсеній Яценюк, в той час спікер Верховної Ради, зачитував прізвища, і кожен вставав і говорив, за він або проти. Коли оголосили прізвище самого Яценюка, він зробив багатозначну паузу майже на хвилину, і в підсумку сказав: «За». А буквально через місяць почався конфлікт всередині коаліції», - розповідає Бондаренко.

Він нагадав, що незабаром після цього, у 2008 році, Віктор Ющенко вдруге спробував розпустити Верховну Раду. Але йому це не вдалося.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Ходили чутки, що Порошенко радив Ющенку розпустити парламент, але чи так це - мені невідомо. Але Петро Олексійович отримав друге дихання і прийшов в новий Кабінет міністрів як міністр закордонних справ. У той час це було досить несподіваним рішенням - все-таки він не був кадровим дипломатом. Багато говорили про те, що це нова сторінка в історії української дипломатії. У всякому разі, Порошенко виявився досить ефективним міністром», - зазначає гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Кость Бондаренко розповів історію виникнення «Самопомочі».

Також він нагадав про подію, яка, на його думку, стало початком кінця президентства Віктора Ющенка.