Політолог Тарас Загородній розповів у своєму блозі про початок передвиборчої кампанії «Слуги народу», а також спрогнозував, за якими сценаріями можуть розвиватися події.

Передусім Загородній розглядає варіант проведення референдуму, адже відповідний закон влада вже ухвалила. З’являються також чутки про можливі питання референдуму: зменшення чисельності народних депутатів у Верховній раді до 100 осіб.

Експерт принагідно згадує про аналогічний референдум 2000 року, коли президентом був Леонід Кучма. Отож, теперішня влада спробує його повторити.

З іншого боку, питання референдуму зараз доволі популярне і завжди на вустах українців. «Будь-який українець на запитання “Чи потрібно в Раді стільки депутатів? ” відповість: “Нехай їх краще буде двоє і, бажано, в тюрмі”», - іронізує Загородній. Хай там що, питання має цілком всі шанси потрапити на референдум. Окрім цього, такі технології мобілізують виборців.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Це один із можливих сценаріїв розвитку подій, каже політолог, тим не менш, чи будуть реалізувати саме його, стане відомо пізніше. «Ключовим буде квітень, який дасть зрозуміти, в яку з кампаній ми йдемо: президентську, парламентську, або парламентсько-президентську з референдумом», - підсумовує він.

Нагадаємо, Табах розповів, навіщо США потрібна Україна.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що згідно з чутками Порошенко радив Ющенку розпустити парламент.