Напруга у відносинах Путіна і Байдена може позначитися на багатьох фронтах протистояння, в тому числі і в Україні. Так в своєму блозі заявив політолог Руслан Бортнік, який також розповів про можливі причини скандальної заяви американського президента про те, що Путін - вбивця.

«Uh-huh, I do» - сказав Джо Байден на питання американського журналіста телеканалу АВС, який запитав у Байдена, вважає він Путіна вбивцею. «Угу, я вважаю» - ось що сказав Байден, і це викликало цілу хвилю обговорень, емоцій, реакцій з боку російського керівництва. Деякі оглядачі почали говорити ледь не про початок Третьої світової війни через те, що Байден нібито назвав Путіна вбивцею. Це не зовсім точно, тому що, якщо дійсно подивитись оригінал, Байден не називав Путіна вбивцею. Байден погодився з тим, що Путін вбивця», - каже Бортнік.

Він вважає, що така заява американського президента обумовлена декількома причинами, перша з яких - це спроба зняти сумніви щодо продовження антиросійського курсу нової американської адміністрації. Адже незважаючи на те, що Байден звинувачував Трампа у співпраці з Путіним, саме при ньому уклали угоди щодо СНО з РФ і саме при Байдені кажуть про недостатньо жорстку позицію США на тему добудови Північного потоку-2.

«Більш досвідчені коментатори згадують, що саме при Байдені-Обамі був зданий Крим і підписані Мінські угоди і, до речі, за Мінські угоди США голосували в Раді безпеки ООН», - розповів Бортнік.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Він говорить про кризу і невдоволення всередині американської адміністрації, які обурюються тим, що раніше звинувачувався Трамп в змові з РФ, а зараз за великим рахунком при Байдені реалізуються елементи цієї змови. Бортнік вважає, що саме для нівелювання цих настроїв була зроблена заготовка із заявою про Путіна-вбивці.

«У той же час ще один сигнал, який таким чином давав Байден, можливо, був сигнал російським елітам про те, що Путін токсичний, Путін не може бути учасником діалогу. Тому що після того, як ти когось назвав вбивцею, звичайно, з ним вести вже діалог прямий досить складно. Хоча і не неможливо. Давайте згадаємо Саудівську Аравію, Іран, Північну Корею, Китай і багато інших країн, лідером яких в той час називали вбивцями свого народу або учасниками якихось злочинів», - каже політолог.

Він зазначив, що мова йде перш за все про політичні злочини, але теза про токсичність Путіна збудила Кремль, тому відбулась досить буйна реакція. Іншою причиною Бортнік називає підготовку до нового витка санкцій у справі Навального.

«Тим не менше, за цими подіями не варто розглядати початок якогось нового крайнього загострення американсько-російських відносин. Більшою мірою це говорить про напругу між Путіним і американськими елітами. Так, ця напруга може позначитися на багатьох фронтах протистояння, в тому числі і в Україні, але навряд чи це призведе до Третьої світової війни», - заявив Бортнік.

Нагадаємо, Бортнік заявив, що україно-американських відносин до цих пір не існує.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Гінзбург заявив, що долар править світом.