Малоймовірно, що війну на Донбасі можна закінчити мирними переговорами. Як повідомив політолог Руслан Бортнік у своєму блозі, і з боку України, і з боку Росії не бачать іншого розвитку цього воєнного конфлікту, окрім як його загострення.

Експерт розповідає про ускладнення ситуації на сході. Зокрема чисельність обстрілів з обох боків часто збільшується у десятки разів. На його думку, мирні переговори не увінчалися успіхом, а продовжувати їх сенсу немає. Окрім того, не можна забувати про політичну ситуацію на міжнародній арені: відносини Росії з США та Європою значно погіршилися.

«Ситуація на Донбасі дійсно в будь-який момент може вибухнути», - робить він висновок. Він згадує локальні спалахи 2014-2015 років, наприклад, Дебальцево чи аеропорт. Очевидним для Ботніка є те, що зараз це може повторитися, оскільки нічого, по суті, не робиться для зупинення конфлікту, а будь-які переговори звелися до політичної риторики.

«Фактично, сьогодні всі сторони конфлікту бачать подальший його розвиток не в мирних переговорах, а саме у військовому загостренні», - повідомляє експерт. Так, зі всіх боків звучать прогнози ймовірного посилення конфлікту у воєнному плані. З іншого боку, це стане трігером для нових переговорів, а для яких саме, покаже лише час.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим не менш, Бортнік висловлює сподівання щодо уникнення нових жертв з боку України. Хай би там що, але відповідальною за це буде влада, вважає він.

Нагадаємо, Мусієнко заявив, що фільм про «вагнерівців» не загострить ситуацію на Донбасі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Снєгирьов прокоментував ситуацію, що склалася навколо нового мирного плану.