Політолог Тарас Загородній розповів, якою особистістю є Дмитро Разумков, спікер Верховної Ради України, у новому випуску своєї програми «Тарас Загородній говорить».

Експерт вважає Разумкова доволі досвідченим, адже той прийшов зі сфери політконсалтингу, але водночас відзначає й інші моменти. «Він веде досить цікаву гру», - переконаний Загородній. Так, якщо поглянути на рейтинги партії «Слуга народу» та взагалі на ситуацію в Україні, то позитиву не так багато.

Загородній розповідає, що спікер ВР, прекрасно розуміючи стан речей, уникає відкритого конфлікту з адміністрацією президента, панівною партією та самим Зеленським. «Навіщо? Краще сидіти в кущах і чекати, коли труп твого ворога пропливе вниз по річці», - пояснює політолог.

З іншого боку, можна побачити прояви самостійності та ініціативи з боку Разумкова. Загородній коментує поведінку спікера ВР на засіданнях РНБО: то утримується від голосування, то голосує, то взагалі не приходить, як це сталося на третьому засіданні, коли підняли питання про відповідальність народних депутатів за ратифікацію Харківських угод та про боротьбу з олігархатом. Експерт також зазначає, що причиною відсутності була маловажлива справа.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Потім пан Разумков підклав ще кілька свиней “слугам народу”, коли ввів у Раді сенсорну кнопку», - розповідає він далі. Загородній вважає, що це великий крок у бік розвиненого парламентаризму і велика проблема зокрема для «Слуги народу»: мовляв, більше голосувати одному за всіх не вийде, для ухвалення рішень знадобиться повна присутність депутатів на засіданнях ВР.

Політолог підсумовує, що політична кар’єра Дмитра Разумкова йде рівною лінією та знаходить підтримку виборців. «У нього образ ідеального зятя. Це подобається, в тому числі, жінкам, які ходять на вибори», - додає він.

Нагадаємо, Томенко розповів про кінець кнопкодавства у Верховній Раді України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що політолог побачив ознаки початку передвиборчої кампанії «Слуги народу».