У програмі «Романенко. Бесіди» політтехнолог Максим Карижський заявив, що Україна, будучи оточеною трьома цивілізаціями, не може визначити, до якої із них хоче ввійти.

Експерт розповідає, що прийшов час Україні визначитися, де вона хоче перебувати в майбутньому, йдеться про наступні 30, 50 і навіть 100 років. «У нас на півночі є Росія, у нас є умовно Західний світ і через кілька прокладок у нас є Азія», - окреслив він три цивілізації, між якими перебуває країна.

Тим не менш, Україна досі не визначила свій політичний курс у цій ситуації. Карижський пояснює, що держава не в тому положенні, що, наприклад, Австралія, це не віддалений острівний материк, у якого немає сусідів, Україна оточена трьома цивілізаціями, трьома потужними силами, тому займати позицію якогось нейтралітету неможливо.

«Ось ці всі здибанки, які були останні 30 років - вони насправді не мають значення ніякого», - вважає політтехнолог. Він каже, що найближчим часом потрібно або все ж таки зробити свій вибір, або зробити рівнозначну пропозицію на міжнародній арені.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, Карижський заявив, що в минулому нема відповідей на те, якою бути Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що футуролог пояснив, чому важливо зберегти українську мову.