Росія вражена комплексом неповноцінності і щоб компенсувати його - розв'язує війни, щоб самостверджуватися в своїй величі.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

За словами Олексія Толкачова, у Російської Федерації є стратегія і мрія про велич Російської імперії.

"Чому я говорив спочатку, що причина війни знаходиться всередині Росії - я прийшов до висновку, що Росія вражена, як і всі росіяни, комплексом неповноцінності, і єдиний спосіб компенсувати цю неповноцінність - це самостверджуватися у власній величі", - сказав футуролог.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він зазначив, що саме тому в історії Москва постійно лізла вирішувати геополітичні конфлікти: в Баварії, Болгарії, Туреччині.

"Дуже часто росіяни билися навіть не за свої інтереси. В англійській дипломатії було поняття, що необхідно підкреслити велич Росії, і Росія буде готова своїми руками вирішувати будь-який конфлікт в будь-яких інтересах. Тому що грають на болючих точках. Тому причина війни з Україною знаходиться всередині Росії ", - додав Толкачов.

За його словами, це схоже на розставання сімейної пари, де жінка хоче піти до іншого чоловіка, а через неповноцінності чоловіка - він не може її відпустити і йому простіше її вбити.

"Причина війни - вона психологічна. І ось я намагався підкреслити, що ця війна - вона повинна була бути терапевтичною для України і для Росії. Ми повинні були в результаті війни згадати, хто ми є, що ми є спадкоємці Русі, подивитися зверхньо на Москву і сказати: "Ви що там, взагалі офігіли, ви на кого поперли?", - підкреслив футуролог.

Як повідомляв Знай.ua, посол вважає, що президент Росії плюнув в обличчя українському народу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бутусов заявив про підготовку армійських кадрів, що війна з Росією стала для України академією.