Те, як «теорія розбитого вікна» пов’язана із сучасним станом справ у державі, обговорили у програмі «Політика навиворіт» Дмитро Снєгирьов, співголова ГІ «Права справа», та Олександр Левченко, дипломат і колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Боснії та Герцоговині.

«Коли в телеефірі політик ображає опонента нецензурною лайкою – це і є практика “розбитого вікна”», - пояснює Снєгирьов. Далі він додає, що ця теорія не лише поширює правовий нігілізм і руйнує суспільство, але й є частиною інформаційної війни.

Левченко зі свого боку піднімає проблему рівня економіки України. Так, зазначає він, економіка є базою для будь-якої держави, тим паче якщо та перебуває у стані війни. Належний рівень економічного розвитку забезпечив би і обороноздатність, і побудову спеціальних передавачів для трансляції повідомлень у Крим.

Приводом для такого українського сигналу міг би стати, вважає дипломат, той факт, що до анексії півострова кримчани жили краще. «А ми не можемо, бо самі живемо набагато гірше, ніж у 2014 році!», - зазначає він.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Коли ти економічніше показуєш, що ось тут наша територія просувається семимільними кроками вперед в економіці, – це впливає на людей», - каже Левченко. Саме тому й зараз активно відкриваються КПВВ: сюди люди з окупованих областей можуть приїхати та глянути, як живе решта України.

Дипломат принагідно згадує СРСР, називаючи причиною його падіння відкриття кордону. «Люди поїхали й почали дивитись, як живуть громадяни Європи. В СРСР розказували, що ми – найкраща у світі країна. А виявилось, ми найгірше за всіх живемо!», - пояснює він. І вже з усвідомленням рівня життя закордоном ніхто, по суті, не намагався врятувати СРСР у 1991 році.

Нагадаємо, Карижський заявив, що Україна повинна визначити свій політичний курс.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бутусов розповів про перспективи розвитку армії і війни з Росією загалом.