Два роки тому до влади в Україні прийшов Володимир Зеленський, який запропонував просто перестати стріляти. Стріляти з того часу так і не перестали. Що цьому заважає?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує футуролог Олексій Толкачов.

«Україні заважає нерозуміння того, що Росію зупинити неможливо - її можна тільки перемогти. Війну можна відстрочити, але в стратегічній перспективі ми її тільки відкладаємо», - впевнений гість програми.

За його словами, в України в цій війні єдина мета - захистити себе.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Росіяни дуже ефективно використовували міф про те, що ми - карателі. Вони навіть перехопили нашу ідентичність, але це - дуже хороша ідентичність. Так, ми карателі - ми ні до кого не ліземо, але покараємо тих, хто полізе до нас. Захистити свої кордони - це питання любові до себе, питання самоповаги та власної гідності. Якщо хтось вирішив справити нужду нам на голову, то з нашого боку чемно мовчати при цьому - не варіант. Це принесення себе в жертву. Українці люблять приносити себе в жертву, але те, що на Сході Україна все-таки змогла дати відсіч - це багато значить. Я шкодую тільки про те, що ми не дали відсіч інтервенції в Крим. Якби це вдалося зробити на початковому етапі, коли росіяни були розгублені та діяли «на щастя» - зараз у Донецьку і Луганську був мир, і вони були б українськими», - вважає Олексій Толкачов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він запропонував спосіб досягнення Україною світового панування.

Також Толкачов розповів про перспективи локальних валют.