У програмі «Чаплыга. Без вопросов» голова Вільної профспілки залізничників України Дарницького локомотивного депо Олександр Скиба розповів про загальну проблему Укрзалізниці.

«Вагони ми не можемо нормально обслужити, ми не можемо вчасно відправити поїзд, тому наша залізна дорога не може працювати точно, як« швейцарський годинник», - заявив Скиба.

За словами гостя програми, зараз Українська залізниця потерпає від дефіциту робочих кадрів, які могли б грамотно виконати технічну роботу. Состави обслуговувати практично нікому. Іноземці з наглядових рад вільно можуть витрачати півмільйона гривень зі своїх корпоративних карток. При цьому з зарплатою звичайного працівника прожити – нереально.

«У Укрзалізниці неграмотна політика стосовно людей, що працюють в обслуговуючих станціях – їх зараз катастрофічно не вистачає. Офісів вистачає. Кожен хоче їсти і якщо додати, навіть, половину зарплати офісного працівника якомусь вагоннику або слюсарю – він би залишився працювати. Але вони звільняються та йдуть», - підкреслив Скиба.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також, ведучий програми Чаплига додав, що якщо впровадити в наглядові ради звичайних працівників, які дійсно знають суть проблем Укрзалізниці і змогли б їх викорінювати, то тоді б Укрзалізниця запрацювала краще.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Скиба та Чаплига обговорили актуальні проблеми УЗ, пов'язані з корупцією.

Раніше для Знай.ua Снєгирьов розповів про помилку української делегації.