Як йде в Україні боротьба з незаконним переміщенням товарів із зони військового конфлікту з Росією на Донбасі? Чи може там діяти українська митниця?

Стан справ в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує колишній глава Державної митної служби України Анатолій Макаренко.

«Я у 2014-2015 роках як раз очолював митне відомство. Тоді вже утворилася лінія фронту, і стало зрозуміло, що так звані «народні республіки» - це надовго. Тоді й виникла думка послати туди на посилення митників. Але я тоді сказав: пославши в зону конфлікту митників, ми тим самим визнаємо створення митного кордону, легалізуємо «республіки». Про цю ідею забули. І коли зараз керівники країни говорять про контрабанду з «ЛДНР», я намагаюся підказати, що контрабанда - це переміщення товарів через митний кордон України. Хіба у нас є митний кордон з окупованими територіями?», - запитує Макаренко.

За його словами, там не може бути ніякої контрабанди та не повинно бути ніяких митників.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«На Донбасі в наявності інше явище - незаконне переміщення товарів всередині країни. І цим повинні займатися всі відповідні відомства: правоохоронці, податкова поліція, СБУ і так далі. Але аж ніяк не митниця», - вважає гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Анатолій Макаренко пояснював причину діри в українському державному бюджеті.

Також він піддав різкій критиці запропоновані плани перетворення митної служби.