При будівництві Кремінської ТЕС не чисті на руку ділки вивели в тінь мільйони гривень. Про це розповів в програмі «Політика навиворіт» політичний експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Станом на 2016 рік вдається заблокувати будівництво Кремінської ТЕС, не зважаючи на всі розмови попередників, які крали безбожно, але вони все ж прислухалися до думки громадськості і завдяки розголосу у ЗМІ вдалося заблокувати цю схему», - сказав політолог.

Снєгирьов розповів, що в 2017 році призначається тендер і тоді вже звучить інша цифра. Переможець тендера повідомляє про суму в 1 млрд. 70 млн. грн. Якщо ми подивимось індекс інфляції, то у 2017 році він склав 13%. Нагадуємо, що попередня цифра, яка була необхідна для будівництва Кремінської ТЕС, складала 500 млн. грн.

«Якщо індекс інфляції 13%, то яким чином собівартість будівництва зростає практично вдвічі. В 2018 році Кабінет міністрів виносить рішення про збільшення вартості будівництва до 1 млрд. 700 млн. грн. В ЗМІ з’являється низька публікацій аналітичного відділу ГІ «Права справа» щодо збільшення вартості будівництва», - зазначає він.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Снєгирьов повідомив, що до 2019 року фінансування цих проектів вдається знову заблокувати. Лише в 2019 році говорять про те, що наразі вирішено питання фінансування і пілотна вартість проєкту буде складати 1 млрд. 700 млн. грн. І відповідно до 2020 року вони планують запустити Кремінську ТЕС в робочий режим.

«На тлі цих заяв оптимістично або недолуго виглядають заяви одного з керівників Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, який на прес-конференції заявляє про те, що вартість будівництва Кремінської ТЕС може скласти приблизно 2 млрд. грн.», - резюмував політичний експерт.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв зі слів Снєгирьова про «холодний душ» для України від команди розслідувачів Bellingcat.

Також раніше Снєгирьов заявляв, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.