Якщо існує електронна база перетину лінії розмежування і тотальний контроль з боку українських правоохоронних органів та спецслужб, чи можуть вони не знати про пенсійний «туризм» з боку окупованих територій? Про це розповів в програмі «Політика навиворіт» на Youtube політичний експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Приблизно 2 млрд. грн. витрачаються в місяць на пенсійне забезпечення окупованих територій і перевозяться з боку контрольованих територій через лінію розмежування, і всі закривають на це очі. За оцінками безпосередньо з місця подій існує певна ціна питання, 10% залишається на кордоні у якості хабарів і, відповідно, 10% віддається держслужбам «самопроголошених республік», - розповів політолог.

Снєгирьов наголосив, що фактично ми маємо пряме фінансування тероризму, бо ці гроші потрапляють на функціонування незаконних збройних формувань. В тому числі так званих міністерств держбезпеки «ЛНР» і «ДНР».

«Завдяки цим зв’язкам з колишніми колегами існують подібні трафіки. В якості хабарів на контрольованій території залишається сума приблизно від 6 до 8 млн. доларів щомісяця. Якщо порахувати цифру за рік, то це приблизно 100 млн. доларів. Це в той час, коли Україна з простягнутими руками ходить і просить міжнародних позик. У даний момент ми фактично фінансуємо окуповані території», - сказав експерт.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Снєгирьов підсумував, що завдяки ГІ «Права справа» вдалося набути розголосу і заблокувати схему виплат практично мертвим душам в Харківській області, так званим переселенцям пенсіонерам, яких не існувало. А збитки, які були нанесені українському бюджету сягнули фантастичної суми в 1 млрд. грн. На жаль, через три місяці після цього схема повернулась, тому потрібно підключати всю громадськість і надавати розголосу таким справам.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв зі слів Снєгирьова, що не має бути жодних сумнівів щодо можливості Збройних сил України дати кваліфіковану відсіч російським загарбникам.

Також раніше Снєгирьов назвав некоректні жарти «95 кварталу» дискредитацією першого президента України.