У програмі «Романенко. Беседы» громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист Віктор Андрусів заявив, що наглядові ради існують лише для імітації.

«У нас катастрофа на Укрзалізниці – це гігант, який реально знаходиться на стадії катастрофи. Зношеність інфраструктури складає до 70%. У нас придумали таку імітацію – наглядова рада», - зазначив Андрусів.

За словами експерта, наглядова рада створена лише для імітації реформ. При чому, вважається, що суть наглядової ради це корпоративізація, але суть взагалі не в цьому. Корпоративізація – це випуск акцій та залучення зовнішніх коштів, а наглядова рада повинна контролювати керуючі кадри.

«Наглядова рада це лише маленький інструмент усієї історії. Інвестор, коли знає, що там є наглядова рада, довіряє цьому підприємству, тому що думає, що там не буде божевільного керівника, який буде рубити все, що захоче. Наглядові ради мали бути створенні для цього, а в нас вони створенні для імітації», - підкреслив Андрусів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Гість програми додав, що керівник підприємства може набрати у наглядову «своїх» людей і вони будуть оцінювати його як «класного» менеджера. На його думку, держава створює «декорації», що у нас відбуваються реформи, але по факту нічого не змінюється. Насправді ж наглядові ради повинні контролювати дії керівників підприємств, тим самим забезпечувати ефективність, прозорість та працездатність.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.

Раніше Знай.ua поширював припущення Загороднього, хто стане новим прем'єр-міністром України.