Офіс Генерального прокурора повідомів про перекриття співробітниками корупційної схеми на 400 мільйонів гривень – це оборудки по будівництву Кремінскої ТЕС. Про це розповів в программі «Політика навиворіт» політичний експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Єдине про що не сказали в офісі Генеральної прокуратури, що за цим повідомленням стоять аналітичні матеріали громадської ініціативи «Права справа». Протягом трьох років нам вдавалося впливати на процес будівництва Кремінської ТЕС і на виділення бюджетних грошей, і на саме будівництво», - сказав політичний експерт.

Снєгирьов розповів, повертаючись до історії будівництва ТЕС, що її мали збудувати ще в 2016 році, тоді вартість будівництва Кремінської ТЕС мала коштувати українському бюджету 500 млн. грн. Станом на 2020 рік будівництво Кремінської ТЕС завершено і собівартість будівництва вже склала 1 млрд. 200 млн. грн.

«Плани щодо будівництва Кремінської ТЕС були узгоджені з місцевою Луганською військово-цивільною адміністрацією, відповідно передані профільним міністерствам. Тут починають виникати перші питання. За оцінками тодішнього Голови Луганської військово-цивільної адміністрації пана Туки, вартість будівництва мала коштувати українському бюджету 10-12 млн. доларів. В перерахунку згідно курсу НБУ ця сума складала 260 - 270 млн. грн.», - розповів експерт.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Снєгирьов проаналізувавши дану інформацію, зробив висновки згідно розбіжностей сум з 500 млн. грн. до 270 млн. грн., що дало привід підозрювати можливі корупційних оборутки.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв зі слів Снєгирьова, що деякі співучасники процесів перемовин створюють інформаційні пастки для України.

Також раніше Снєгирьов прокоментував ситуацію, що склалася навколо нового мирного плану по Донбасу.