Зелена зливова інфраструктура з’явилася у Франції, Австралії, США, Великобританії, Норвегії і країнах Скандинавії. Уявіть яким був би Київ, якщо облаштувати таким чином всі занедбані «пустирі» міста. Про це розповів містопланувальник, член правління Ради з урбаністики Києва Ілля Царенко у програмі in Kyiv на Youtube.

«У нас навпаки з газонів, якщо там немає зелені, вона цю воду не затримує і разом з опадами спускається вся грязюка і потрапляє на нижній тротуар або доріжку. Там з’являється каша і все це прямує в систему водовідведення. Якщо водовідведення є - воно забивається сміттям, а зазвичай системи водовідведення у дворах немає, то весь бруд залишається поки не висохне або доки його відкачають», - сказав Царенко.

Ведуча зауважила, що величезні безхозні простори могли би бути зеленими оазисами і ще й рятувати деякі ділянки від затоплення.

«Це саме те, з чого треба почати - переглянути загалом використання територій наших кварталів, районів, дворів і переплановувати їх так, щоб вода затримувалась, щоб були сухі доріжки та паралельно ця вода йшла в зелені зони і не потрапляла в стоки. Це не так складно зробити, як здається», - розповів головний урбаніст.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Царенко задався питанням, чия це має бути ініціатива, тобто хто має починати: мешканці звертатись до депутатів, влади, просити аби зробили, або просто сидіти чекати, коли хтось прийде їм щось зробить? Це складне питання, тому що наразі влада не зацікавлена в маленьких точкових проєктах, а з іншої сторони мешканці можуть просити і нічого не випросити.

«Влада має бути модераторами, які збирають потреби, а потім експерти їх вирішують, а не так що мешканці бачать проблему і намагаються знайти рішення, яке насправді може бути неоптимальним», - резюмував ураніст.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв зі слів архітектора Бурлака, про підстави для будівництва химерних балконів.

Також раніше архітекторка Чорна розповідала, що Неможливо пройти і не звернути уваги на засклені балкони.