У програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка, дядя» Олександр Ковальов, член Комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки, розповів, що в розвідників інших держав є доступ до компромативних документів спецслужб України, адже відповідні матеріали повинні бути скопійовані у недержавній системі.

Всі компромативні матеріали, які спецслужби України готують для влади, скопійовані у недержавних системах. Гість програми пояснює, що ці копії необхідні задля уникнення шантажу співробітників цих спецслужб.

Але є й інша небезпека, розповідає Ковальов. Якщо ж документи зберігаються не в державній системі, а буквально на руках, то вони можуть потрапити і до закордонних розвідників. А ті, відповідно, можуть скористатися інформацією, аби скомпрометувати керівництво України. «Ми ж не знаємо, в якому ступені патріотизм і відданість цієї людини державі або президенту», - застерігає експерт. Окрім цього, людину можуть підкупити або також шантажувати.

Небезпечно, звертає він увагу, мати таку інформацію навіть на своїх гаджетах, адже сучасні технології дозволяють іноземним розвідкам отримати доступ до компромату таємно та дистанційно. Ковальов переконаний, що все це у певний момент використають проти української влади, ключових політичних фігур, керівництва держави. «Тобто, маючи в руках такі козирі як особисте життя, як просто якісь відрізки життя людини - вони можуть цим шантажувати людину, виставляючи свої умови і вимагаючи, тим самим послаблюючи його принципову позицію», - підсумовує він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, Ковальов розповів, за ким стежать співробітники УДО.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерт пояснив, чим обернеться для України колапсування економіки.