У програмі «Романенко. Бесіди» засновник Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін розповів про наявність демографічної проблеми в Україні.

«Якщо ми поглянемо на Україну, починаючи з 1991 року по сьогоднішній день, з урахуванням тимчасово окупованих територій, то зрозуміло, що сьогодні населення скорочується. Середня оцінка населення на сьогодні – 37 мільйонів людей. Це не просто зменшення кількості людей і старіння нації – це зміна споживчого ринку», - зазначив Амелін.

За словами експерта, зниження населення призводить до зміни активних трудових ресурсів, які створюють певний продукт. Якщо ця тенденція продовжиться, то внутрішній ринок України буде скорочуватися, а також споживання і внесок в економіку.

«Ті трудові ресурси, які будуть старіти, залишатимуться, а молоді будуть їхати. Ми рухаємося до колапсу економічної системи України. У нас демографія перебуває за межами публічних, політичних й інформаційних комунікацій, тому що для багатьох це просто питання народжуваності», - підкреслив Амелін.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Гість програми заявив що, коли народжується дитина – народжується новий економічний суб'єкт, який формує попит.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.

Раніше Знай.ua поширював припущення Загороднього, хто стане новим прем'єр-міністром України.