Шанси України повноцінно вступити в НАТО в майбутньому оцінив у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» Марко Міхкельсон, естонський політичний діяч і журналіст, член Партії реформ і заступник голови комісії із закордонних справ Рійгікогу.

Міхкельсон переконаний, що Україна вже сьогодні йде тим шляхом, що в майбутньому доведе її до НАТО. Тим не менш, шлях цей довгий і ще багато роботи попереду, зокрема цю роботу повинна провести сама Україна. «Мова йде в першу чергу про перетворення самого суспільства, про демократичні реформи», - пояснює він. Потрібно розуміти, що йдеться не стільки про військовий союз, хоч з огляду на ситуацію з РФ це й першочергове завдання, скільки про демократичний союз.

У світовій спільноті, розповідає парламентар, звучить певна критика у бік України за таке затягування із реформами. Мовляв, правильні реформи вже вивели би державу на інший рівень демократії.

Тим не менш, сам Міхкельсон відзначає позитивні зміни в цій справі вже. Так, він вперше відвідав Україну у 1993 році як журналіст, але з того часу слідкує за ситуацією в державі. «Те, що сталося в Україні за ці роки, - це рух у правильному напрямку, нехай і дуже складний», - каже він. Зокрема йдеться про Революцію гідності 2014 року, яка стала початком активної демократизації влади та суспільства.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Бортнік розповів, що вступ до НАТО - мета нової стратегії України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Амелін розповів, як в Україні підвищити продуктивність праці.