Які проблеми сьогодні має Конституційний суд України та які кадри там працюють, розповів у своєму блозі «Tomenko online» глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко.

«Це типова практика політичної корупції», - коментує Томенко спосіб життя представників КСУ. Він зазначає, що судді завжди захищають інтереси тих, хто має владу. Це стосується і фінансових махінацій, коли з боку суду йде допомога великому бізнесу. Зокрема, політик підраховує, що чи не кожен член Конституційного суду лобіював інтереси українського олігархату. «Не даремно цей Конституційний суд, який став “корупційним судом України”, серйозно критикується», - вважає експерт.

Аби не бути голослівним, він пропонує згадати хоч би й той факт, що голова КСУ володіє нерухомістю на окупованому Росією кримському півострові, а кількість його скандалів з деклараціями й зовсім не перерахувати. Ще одним прикладом може бути Космінін, який узагалі приватизував службові апартаменти. Томенко звертає увагу, що в жодній іншій країні світу це не припустимо, а в Україні – існує.

Він також вважає надто гучними розмови про те, що своїми указами та рішеннями президент України якось знищує КСУ. Мовляв, не можна знищити те, чого немає. «Це такий собі лобістський та корупційний суд», - переконаний Томенко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку політика, Конституційний суд, аби він почав виправдовувати свою назву, потрібно змінити повністю. Передусім йдеться про звільнення, але це не має закінчитися на кількох незначних людях. Томенко нагадує, що Петро Порошенко, будучи президентом України, своєю судовою реформою заборонив звільняти суддів. Отож, вже 7 років ця установа працює без жодного страху понести відповідальність за свої дії.

На думку Томенка, починати потрібно саме з цього: замість старих корумпованих суддів призначити фахівців, яких цікавлять не маєтки на окупованих територіях, а інтереси українського народу та закони Конституції.

Нагадаємо, Друзенко прокоментував звільнення глави КСУ Тупицького.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в Україні відчувається брак некорумпованих фахівців.