Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы» розповів про тенденції розвитку озброєння української армії і, зокрема, про аспекти використання турецьких безпілотників «Байрактар». Бойові дії у Нагірному-Карабасі та Сирії показали достатню ефективність цього озброєння.

«Є можливості озброєння, є навички особового складу, є бойовий дух, тобто готовність персоналу використати цей зразок озброєння відповідно до своїх навичок. Говорячи про безпілотний літальний апарат «Байрактар», у нас був один комплекс, а зараз ми докуповуємо ще 5. Зараз ми фактично потрапили у «тренд» з «Байрактаром», тому що бойові дії у Нагірному-Карабасі та Сирії показали достатню ефективність цього зразка озброєння при добре навченому персоналі», - зазначив Згурець.

За словами експерта, коли Україна закуповувала «Байрактар», то зразки проходили перевірку українськими військовими у зоні Сирії, де проти них використовувалися російські засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), ефективність яких, визначається, відштовхуючись від результатів введення бою з безпілотними літальними апаратами.

«Воно начебто все працювало «окей», але повторююсь РЕБ – це масштабна загроза, яку українська армія не усвідомлює. Тому що ми не знаємо потенціал цих зразків озброєння і як вони вплинуть на наш зв’язок і наші безпілотники – це серйозний і суттєвий виклик», - підкреслив Згурець.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

На думку гостя програми, використання безпілотного літального пристрою «Байрактар» для розвитку військового потенціалу в акваторії Чорного моря, з підтримкою ракетного комплексу «Нептун» або використання його на сході України для виявлення або знищення цілей, – дійсно має відбуватись.

Нагадаємо, Знай.ua поширював, що Харебін заявив: «турборежим в Раді змінився турборежимом з підняття рейтингу».

Раніше Знай.ua повідомляв, що Левченко розповів про негативні зміни у житті кримчан після анексії.