Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у програмі «Романенко. Беседы» розповів про автоматичні системи управління військом на практиці у ЗСУ.

«Нам за певний період часу вдалось зробити лише дуже малу кількість систем управління військами і зброєю. Єдина система, яка дійшла до дослідного зразку – це автоматизована система управління військами «Дзвін», яка забезпечує управління від стратегічного, оперативного і тактичного рівня. Це таке «дерево», до якого можна приєднати усі інші інформаційні системи, які дозволять швидко передавати команди «з верху до низу». Але, що таке команда: треба оцінити ситуацію, зібрати розвідувальну інформацію, ухвалити рішення і довести його до спеціально визначених підрозділів», - зазначив Згурець.

Експерт додав, що існують спеціальні розрахункові завдання, коли система сама, відштовхуючись від зібраних даних, дає підказки військовослужбовцям різного рівня, щоб забезпечувати оптимальні дії військ, з урахуванням дій противника.

«Хто швидше – той і перемагає на полі бою. Фактично зараз на полі бою конкурують не маси танків, а штаби. Створення автоматизованих систем управління є тим, що створювали американці і тим, що роблять росіяни на наших кордонах, впроваджуючи автоматизацію у першій танкові бригаді, яка націлена на Україну», - підкреслив Згурець.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

На думку гостя програми, Україна гальмує процес автоматизації власного війська. Умовно кажучи, робота АСУ «Дзвін» стратегічного рівня повинна забезпечити зв’язок бійців з керуючими інстанціями або суб’єктами. Це б могло нам забезпечити конкурентну перевагу у війні, через надання можливості оперативно реагувати на дії противника.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.

Раніше Знай.ua поширював, що Тарас Загородній припустив, хто стане новим прем'єр-міністром України.