Чому Україна ось уже який рік поставляє за кордон в основному сировину - наприклад, ліс-кругляк? Невже наша країна не здатна виходити на світовий ринок з готовою продукцією?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує мислитель і громадський діяч, філософ, футуролог, юрист, автор книги «Омріяна Україна. Ключ до майбутнього» Олексій Толкачов.

«Україною правлять компрадори, які мають намір хапнути сто рублів і втекти. У них немає довгострокового бачення розвитку країни, компрадори не розуміють, куди вони ведуть Україну. Що їм до того, що буде через двадцять, тридцять або сто років? Якщо зараз можна продати вагон деревини - так продамо і купимо «Мерседес»», - каже футуролог.

Тому, вважає він, українці повинні думати власними мізками, мати власну волю, розуміти, хто ми та чого ми хочемо. Тоді ми станемо суб'єктом і в політиці, і в історії, але поки що ми - об'єкт. Людину, яка не має власної думки, заведено називати «овочем», але це може бути застосовано і до країн.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Країна, яка не має стратегії, амбіцій і мрії - це об'єкт, а не суб'єкт. Якщо ми не живемо власним життям, нам нав'яжуть чиєсь життя», - підкреслює Олексій Толкачов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він нагадував, що на початковому етапі україно-російська війна була лише антитерористичною операцією.

Також Толкачов прокоментував перспективи перемоги України в цій війні.