Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у програмі «Романенко. Беседы» розповів про тенденції та деталі розвитку Військово-Морських сил.

«Питання Військово-Морських сил – це одвічно болюче питання. Є «візія», що до 35-го року американці та британці виділять нам сегмент москітного флоту. Але наших ракетних катерів та інших цілком достатньо для вирішення питання стримування РФ. Тим, що британці дають нам 8 ракетних катерів під 1,4 млрд Євро у кредит на 10 років, цим вони фактично реалізують ту стратегію, у якій вони збігаються з американцями», - зазначив Згурець.

За словами експерта, у американців та британців збігаються стратегії в сенсі, того, що вони хочуть запровадити в Україні саме москітний флот та побудувати дві потужні морські бази. При екстремальній ситуації, ці бази послугують осередком, причому не тільки для українського флоту.

«Цю канву, з точки зору інтересів британці та американців у Чорному морі, я розумію. Ми є лише елементом загальної гри, а не країною, яка чітко реалізує лише одноосібну політику у галузі переозброєння. Наші адмірали кажуть, що нам потрібні корвети, потужні кораблі та інше. У кінці минулого року виникає проєкт з Туреччиною, де ми замовляємо 4-5 корветів вартістю 250 млн за один корвет», - підкреслив гість програми.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Згурець додав, що Україна будувала власний корвет під назвою «Володимир Великий». Було вкладено близько 90 млн доларів. Була побудована значна кількість секцій, закуплено устаткування. Наразі корвет не добудований, хоча будується з 2012 року. Зараз Міністерство оборони вимушене шукати рішення, щоб зберегти напрацювання і, можливо, зробити з нього фрегат, тобто корабель вище класом.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.

Раніше Знай.ua поширював, що Тарас Загородній припустив, хто стане новим прем'єр-міністром України.