Співпраця України з Міжнародним валютним фондом останнім часом зайшла в глухий кут. З чим це пов'язано? Чи дійсно вся справа в корупції, яка панує в нашій країні?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політичний технолог, письменник, експерт у сфері політики та виборчих технологій Тарас Загородній.

«Відносини у світовій дипломатії не надто відрізняються від дворових «розборок». Все виглядає красивіше, звучать пафосні слова, але суть та ж. Якщо ти поводишся як ганчірка для підлоги, до тебе і будуть ставитися як до ганчірки для підлоги. А українська еліта досі не розуміє свій національний інтерес», - вважає експерт.

За його словами, такі інтереси потрібно чітко формулювати, інакше не можна буде сформулювати й особистісні інтереси.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Україну називають найбільш корумпованою країною. Але, вибачте, корумпованою країною була й Індонезія, яка зробила величезний економічний ривок. Просто в Індонезії крали з прибутків, а не зі збитків. Південна Корея під час свого зростання теж була корумпованою країною. Але нам намагаються нав'язати цей дискурс. В Україні за МВФ в основному агітує спекулятивний капітал, це йому потрібно така співпраця», - упевнений Тарас Загородній.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він відзначав, що в Україні боротьба з корупцією йде тільки на папері.

Також Загородній розповів, чому Індія перестала експортувати вакцину в Україну.