Український політичний діяч, син дисидента і журналіста В'ячеслава Чорновола Тарас Чорновіл у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чому народні депутати нарешті назвали війну війною.

«Взагалі війною війну називали багато разів і до них. Вся справа в тому, що в нас 2 роки назад раптом виникло розуміння, що можна подивитися в очі Путіну і побачити там мир. Не два, півтора роки дивилися в ті очі, шукали мир і нарешті дійшло… Мені здається, не стільки дійшло те, що ніякого миру там не побачиш, скільки розуміння, що Путіну не тільки мир не потрібний, але Путіну і Зеленський не потрібний», - каже експерт.

На його думку, перед президентськими виборами росіяни підтримували Володимира Зеленського та грали проти його противників, проте зараз ситуація протилежна.

«Перед виборами було відчуття певної однодушності. Я як людина, яка колись працювала політтехнологом… Я вмію оцінювати роботи ботоферм, інші речі, вираховувати їх… Я дуже добре бачив, як за Зеленського і проти його противників грали дуже потужно. Зараз бачимо протилежну ситуацію. Путіну він надокучив, він не потрібний. Росія хоче мати все», - сказав Чорновіл.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Політичний діяч наголошує, що Росії не потрібні проросійські політики в Україні, оскільки вони все одно будуть прагнути до Європейського Союзу. РФ хоче бачити колосальний розвал у нашій державі.

«Навіть якщо дуже проросійський лідер буде в Україні – його будуть підставляти. По ньому будуть наносити певні удари, його будуть провокувати до дій, які викличуть певне протистояння в країні. Чим гірше в країні – тим ліпше Росії. І нарешті це дійшло до Зеленського, що Росія грає проти нього. Стало зрозуміло, що Росія і її представники в Україні все одно грають проти чинної влади. І от за таких обставин раптом визріла ця влада, що треба не дивитися в очі Путіну, треба оголошувати війну війною», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник заявив, що суспільство втомилося від політики.

Також Знай.uа повідомляв, що Карасьов висунув свої припущення, чому Байден не дзвонить Зеленському.