Політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про помилки лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка.

«Він фактично входить у певний стан гетто. І з цього гетто вийти знову на якесь зростання показників практично неможливо вже. Тобто, всі можливі маркери, які він хотів би абсорбувати, він вже це зробив», - говорить експерт.

На його думку, Петра Порошенка і його політичну силу чекає доля Комуністичної партії України.

«Дуже важко в 2007 році вони (КПУ, - ред.) отримали 7%. Це коштувало величезних зусиль... Але потім був спад і фактично криза і політичне банкрутство. Щось схоже може статися і з Порошенком, і з його політичною силою. Тому що маркери всі вичерпані, все, що можна було, він уже увібрав. Але всередині починаються процеси диференціації. Внутрішній срач в патріотичному таборі, зростання токсичності щодо певних персонажів, яких він навколо себе зібрав, неготовність вступати в предметні дискусії і взагалі дискутувати, тобто закриватися від дискусій, блокувати, банити... Це дії порохоботів. Це вони принесли цю культуру бана в суспільну дискусію. Це навіть не бан Фейсбуку, коли тебе тролять і атакують, це відмова від предметної дискусії з опонентом, створення якоїсь «теплої ванни», як на «Прямому» каналі», - стверджує Кулик.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Він зазначає, що Порошенко і його прихильники не сприймають експертів з альтернативною точкою зору.

«Вони себе заколисують в цю теплу ванну, закриваючись в гетто і там фактично перетворюючись в токсичну якусь сироватку. Тобто поступово буде виродження цього електорату і потім його знову розберуть якісь маргінальні політичні проєкти. Ось це майбутнє Порошенка», - підсумував політолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Макаренко пояснив, чому в Україні діра в бюджеті.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, які питання можуть бути винесені на референдум.