Рішення висунути Марусю Звіробій як кандидата на 87 окрузі було однозначним промахом партії «Європейська солідарність».

Таку думку висловив у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» політолог і директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

Експерт вважає, що рішення висунути Марусю Звіробій як кандидата на 87 окрузі було однозначним промахом партії «Європейська солідарність». Взагалі на якісь голоси варто було розраховувати лише за наявності більш відомої фігури в західних областях України.

«На тлі Звіробій Кошулинський виглядав досить потенційно виграшним кандидатом», - вважає Кулик. Він також додає, що репутація цього кандидата не така забруднена і як політик він володіє певною привабливістю навіть для тих виборців, які не є прихильниками «Свободи». Отже, Кулик робить висновок, що «Європейська солідарність» зараз переживає кризу, яка торкнулася навіть тих регіонів, де партію традиційно підтримували.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Порівнюючи теперішню владу з попередньою, політолог робить такі висновки: електорат Зеленського, на відміну від Януковича та Порошенка, зберігається вже протягом 2 років, а правління самого президента не призвело до антирейтингів. Мовляв, є ще моменти, які дозволяють йому довіряти та покладати на нього надії. «Але ці точки, ці острівці тануть», - попереджає Кулик. Так, не можна закривати очі на проблеми соціальної сфери: ріст цін на харчові продукти на 30%, заборгованості щодо заробітних плат, зниження суми пенсії та споживчого кошика.

Нагадаємо, Карасьов висунув свої припущення, чому Байден не дзвонить Зеленському.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чорновіл заявив, що українська влада втратила престиж у світі.