Експерт з енергетики Віктор Куртєв в програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы» розповів про історію розвитку кліматології з точки зору політики і економіки.

«У 70-і роки, коли наука про клімат була більше наукою, ніж політикою, основна «лякалка» була про похолодання, а не про потепління. Глобально, з точки зору циклів, потеплінням поки і не пахне», - зазначив Куртєв.

За словами експерта, з точки зору циклів Меланковича, нинішнє «міжльодовиков’є» зовсім скоро завершиться, і мова йде про 100-300 років. Тобто фактично, скоро на людство чекає чергове похолодання.

Також Куртєв розповів, що в 70-і роки політика капіталізму в США частково себе вичерпала, тому що капіталізму постійно потрібна була «периферія», щоб розширювати свій вплив. У 70-х роках світ поділився між СРСР і Америкою, тобто надвоє, що власне не давало ту саму «периферію», для розвитку політики капіталізму. Фактично рости було нікуди, але тодішньою владою Америки був напрацьований комплекс заходів, який передбачав нарощування ринку в умовах обмежених можливостей – Рейганоміка. Це власне теорія експерта щодо розвитку теми кліматології.

«Вони придумали геніальну штуку. Вони почали фінансувати попит емісійними кредитними грошима. За рахунок емісійних грошей, кредитування і зростання боргу запустили п'ятий технічний уклад, зробили науково-технічну революцію, запустили ядро ​​цифрових галузей. Якщо говорити з точки зору клімату, то йшов паралельний процес імплементації ідей неомальтузіанства. Це виродилося в те, що в 1992 році було підписано практично всіма країнами світу Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату, потім в 1997 році був підписаний Кіотський протокол про обмеження викидів», - сказав Куртєв.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Таким чином, на думку експерта, в світі розвивалася вся наукова сфера і власне кліматологія. За його словами, це все частина великої політичної гри, яка триває вже 30 років.

Нагадаємо, Знай.ua поширював заяву Криклія,що ми маємо рухатися у напрямку розділення Укрзалізниці і переходу до державно-приватного партнерства.

Раніше для Знай.ua Мусієнко розповів, які обіцянки Німеччина та Франція не виконала для України.