Невдовзі передбачається введення загальнонаціонального карантину в Україні. Такі заходи не резонні з огляду на те, що найближчими тижнями гарантована переповненість усіх лікарень.

Так заявив Юрій Романенко, співзасновник аналітичного центру «Український інститут майбутнього», у програмі «Що далі» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

«Це безглуздо», - так коментує експерт ймовірне введення загальнонаціонального карантину. На його думку, і без цього лікарням гарантується переповненість найближчим часом, і без цього серед населення вже сіється страх і паніка. Зокрема, українці активно обмежують своє спілкування з іншими, розуміючи масштаби проблеми.

Тим не менш, не варто розраховувати на ґрунтовну перебудову суспільства вмить, адже можна бачити, як повторюються помилки 100-літньої давнини.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

На думку Романенка, загальнонаціональний карантин має більше шансів бути введеним, аніж відхиленим. Водночас підкреслюється, що в решті світу в принципі діє більше обмежень, аніж в Україні. У такому разі він припускає такі терміни чергових карантинних заходів: «На кілька тижнів, на три тижні - до травневих свят якраз». Так, на цей період передбачається зростання показників захворюваності. Тим не менш, як буде розвиватися економіка та як буде жити суспільство весь цей час? «Вони будуть діяти вже в логіці виживання», - переконаний він.

Нагадаємо, Романенко заявив, що Україна буде вводити паспорти вакцинації.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Амосова розповіла, які нові штами коронавірусу є найнебезпечнішими.