У новому блозі «Тарас Загородній говорить» йдеться про тенденції в роботі Ради національної безпеки й оборони з прицілом на майбутні вибори. Ведучий, політолог Тарас Загородній розповідає, як влада використовує лівацький тренд, коли люди хочуть справедливості, боротьби з олігархами і повернення підприємств у держвласність.

«Зеленський вже промацує шлях на прийдешні президентські і, можливо, парламентські дострокові й термінові вибори. Вони хочуть створити з виборцями новий суспільний договір», - пояснює він.

Договір полягає в наступному.

«Ми віддамо надра народу («Земля – ​​народу!» - такий слоган був у більшовиків) і переглянемо підсумки приватизації. Цікаві останні рішення РНБО, пов'язані з введенням санкцій проти низки компаній, які володіють родовищами в нашій країні. Це може принести великий плюс», - міркує Загородній.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він підкреслює: в країні спостерігається лівацький тренд. Люди вимагають справедливості, приборкати олігархів, повернути віддане народу і так далі.

«З цим я пов'язував досить контраверсійну заяву пана Данилова, секретаря РНБО: мовляв, ми подивимося, як проводилася приватизація, як люди заробили гроші і т.д. Це свідчить про запит на перегляд обставин приватизації українських підприємств на початку 90-х. Вони коштували копійки. Потім, коли виросла економіка і налагодилося виробництво, вони коштують мільярди», - говорить експерт.

Він передбачає, що лівацький тренд і надалі використовуватиме команда чинного президента. Однак наслідки можуть бути вельми несподіваними.

«Цей посил може додати суттєві відсотки пану Зеленському та дати йому можливість переобратися на другий термін, якщо він зараз оголосить вибори. Питання в іншому: як на це відреагують олігархи та інші великі підприємці. Чи не сприймуть вони цей як наїзд? Це може сильно підкосити Зеленського, тому що проти нього почнуть реальну війну», - робить висновок Загородній.

Нагадаємо, Пінчук псує Україні відносини з НАТО через лобіювання імпорту з Білоруської АЕС – політолог.

Читайте також: Експерт розповів, які проблеми переживає «Мотор Січ» та чи допоможе йому націоналізація.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв про перспективи українського ВПК.