За 7 років Європа переконалася, що Україна - це збитки, оскільки за цей час рівень торгівлі не зріс, а політичних дивідендів вона не принесла.

Про це сказав директор Українського інституту аналізу і менеджменту політики Руслан Бортник в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

"За цих 7 років, які пройшли з Майдану, я думаю, що європейські партнери переконалися, що Україна - це збитки. Тому що рівень торгівлі докризовий. Умовно кажучи - Європа не змогла компенсувати свої кредити, політичний вплив, погіршення відносин з Росією, санкції-контрсанкції - за рахунок українського ринку. Рівень торгівлі не перевищив, за великим рахунком, рівень торгівлі 2012-2013 років. Докризовий", - сказав Руслан Бортник.

Він зазначив, що Україна - це перш за все економічні і політичні збитки.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Спочатку ж була надія на те, що через Україну вдасться змінити Росію, в 2014 році, серйозно політично. І таким чином отримати доступ і до українських, і російських ресурсів. Пострадянських ресурсів. І таким чином отримати ще одну ресурсну базу серйозну. Для європейських економік... Це не спрацювало. І Європа сьогодні дивиться на Україну, як збитки. І Європа сьогодні, я думаю, все більш і більш серйозно думає, як ці збитки компенсувати", - додав Бортник.

За його словами, європейські політики все більше схиляються до безперспективності української ситуації.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що Європа дбає лише про свої інтереси.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку нардепа, промисловості потрібно допомогти знайти кошти на модернізацію.