Політтехнолог Сергій Гайдай у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував ідею президента України Володимира Зеленського перенести міністерства в регіони.

«Володимир Олександрович дуже часто ловиться на так званий карго-культ. Тобто імітує деякі правильні дії, які ніби як повинні бути. Я б на його місці переніс всі міністерства взагалі у відкрите поле, де-небудь по центру України, і створив нове маленьке містечко, де б весь держапарат містився. Де-небудь в Черкаській області – в географічному центрі України, щоб до кожного кордону і до кожного міста була однакова відстань. І там би вони всі жили», - говорить експерт.

Але, підкреслює Гайдай, для цього рішення потрібно мати політичну волю.

«У нього була непогана ідея поїхати з Банкової. Система не відпустила. Більш того, у нього була непогана ідея не користуватися кортежами, а як Ангела Меркель зняти на Печерську квартиру, яка у нього і так там була, і ходити пішки через Маріїнку (Маріїнський парк, - ред.) з охороною. І ще у нього була маса ідей... У нього була ідея не жити життям і стилем старої влади», - сказав він.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

На думку політтехнолога, президенту швидко доведуть, що всі його ідеї – не більше, ніж фантазії.

«Насправді, мистецтво реформації в тому-то й полягає, що у вас є політична воля втілювати навіть найсміливіші, парадоксальні і незвичайні, що виходять за рамки колишніх правил, систем, ідеї», - резюмував Гайдай.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Макаренко пояснив, чому в Україні діра в бюджеті.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, які питання можуть бути винесені на референдум.