Ось уже який місяць йде оголошена президентом Зеленським боротьба проти українських олігархів. Як можна оцінити її попередні результати - і які відкриваються можливості на майбутнє?

Про це в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає політтехнолог Сергій Гайдай.

«Є важливий принцип: якщо ти хочеш радикальних змін в країні, потрібно вчасно зрозуміти, що є перешкодою для них. В цьому випадку перешкода - система, яка до цього існувала. Без демонтажу системи побудувати щось нове не можна - вона не дасть. Система буде захищатися всіма доступними способами», - каже Гайдай.

За його словами, ця система створювалася тридцять років. І проблема зовсім не в десятці олігархів, як багато хто думає. Проблема в величезному державному апараті, який і створив олігархів.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Суть нашого державного апарату - корупція, тобто використання влади для особистого збагачення. Громадянам, звичайно, хотілося б, щоб суттю апарату був сервіс - створення середовища проживання, комфортного для нас. Але державний апарат, навіть декларуючи це, все одно створює середовище проживання, в якому зручно збагачуватися йому самому, всупереч всім правилам і законам», - підкреслює гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, хід і перспективи боротьби з олігархами прокоментував також громадський діяч і журналіст Дмитро Василець.

А політтехнолог Максим Карижський заявляв, що для олігархів опорою є віра у всесилля грошей.