5 квітня в Києві були посилені карантинні обмеження. Локдаун був введений до середини квітня. Нагадаємо, від коронавірусу померли близько 36 тисяч українців, захворіли за весь час 1,8 млн.

Інфекціоніст Вадим Арістов в програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы» розповів, як коронавірус впливає на здоров'я людини.

«Потрібно відразу зрозуміти, що це не грип, це не та інфекція, яка потрапила в носоглотку і опустилася максимум до легень. Цей вірус приєднується до того рецептора, який управляє судинним тонусом, а судини у нас є скрізь, тому запускаючи цю інфекцію, ми уражаємо крім легень, серце і нервову систему», - зазначив Арістов.

За словами інфекціоніста, людський вид ще не звик до такого вірусу і кожен хворий, за фактом зустрічається з цим вірусом вперше.

«Глибока перебудова організму, щоб вижити, залишає свої наслідки. Є інформація про те, як вражається нервова і судинна системи, і найголовніше, що є інформація, що навіть мітохондрії тут задіяні, тобто клітинні центри енергії. Тому, щоб не проходити цю реабілітацію, краще не зустрічатися з цим перший раз, а якщо зустрівся вже, то не зустрічатись другий», - підкреслив експерт.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Арістов зазначив, що оскільки ця інфекція ближче до респіраторної, то імунітет у вигляді антитіл довго не функціонує в організмі людини. Існує клітинний імунітет, який може існувати 17 років, але ми поки що ми не маємо доступу до вакцини, яка його дає.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв що "Запоріжсталь" почала безкоштовні поставки кисню в лікарні.

Раніше Знай.ua публікував, що Чаплига розповів про проблеми трудової міграції в Україні.