5 квітня в Києві був введений локдаун до середини місяця. З моменту початку карантину в сумі захворіли 1,8 млн українців.

Інфекціоніст Вадим Арістов в програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы» розповів деталі про вакцинацію.

«Китайська вакцина в єдиній публікації, що є, показує, що клітинний імунітет вона не включає. Це означає, що вона запускає антитіла, які «з'їдяться» за півроку і далі ми знову починаємо з нуля зустрічатися з цією інфекцією», - зазначив Арістов.

На думку інфекціоніста, Україні в кращому випадку треба проводити вакцинацію два рази на рік, відштовхуючись від об'єктивних можливостей вакцин. Також, він зазначив, щоб припинити циркуляцію вірусу 85% людей повинні мати імунітет.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Значна частина повинна бути вакцинована, тому що природний імунітет швидше зникає. Це означає, що ми маємо колосальну дірку в держбюджеті, яку потрібно якомога швидше заповнити національним виробництвом. Зрозуміло, що купуючи ззовні, ми будемо платити за це «маржу»», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв що "Запоріжсталь" почала безкоштовні поставки кисню в лікарні.

Раніше Знай.ua публікував, що Чаплига розповів про проблеми трудової міграції в Україні.