У програмі «Що далі» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» імунолог Борис Донський заявив, що, попри численні мутації COVID-19, подолати вірус можливо і навіть цілком вдасться.

Гість програми розповідає як про дуже песимістичні сценарії розвитку ситуації з пандемією, так і про значно кращі. Прихильники першого аргументують свою позицію тим, що COVID-19 постійно еволюціонує, змінюється. На думку Донського, ця ймовірність справді має викликати певне хвилювання, але паніку – ні, адже сценарій не один.

Цілком ймовірно, що ті люди, які перехворіли коронавірусом, матимуть нижчу чутливість до нього. «І тоді ми будемо в цій еволюційній боротьбі з ним далі співіснувати», - підсумовує він.

Імунолог оцінює ситуацію з пандемією у світі як критичну на цьому етапі. Так, чисельність хворих щодня росте, важко прогнозувати взагалі якусь стабілізацію. Хоч сам Донський зізнається, що плекає надії на краще. «Щоб це був пік, після якого піде спад», - каже він, та аргументів на користь такого розвитку подій поки не має.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Арістов розповів, як в Україні повинна проходити вакцинація.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, які нові штами коронавірусу є найнебезпечнішими.