У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» інфекціоніст Вадим Арістов окреслив масштаби, в яких пандемія, карантин та локдаун нашкодили економіці та бізнесу, а також припустив, коли почнеться спад COVID-19 і Україна, нарешті, вийде з цього кризового становища.

Прогнози щодо спаду коронавірусної хвороби в Україні експерт дає невтішні. «В Україні з тим рівнем державних інститутів це буде на 1-2 роки пізніше, ніж у світі», - вважає Арістов. Так, світ буде виходити із цієї ситуації вже наступного року, Україна - не швидше як 2023 року. Але цей прогноз він робить за умови відсутності будь-яких контррухів у владі.

Окрім очевидних демографічних втрат, які для України становлять майже 40 тисяч населення, коронавірус сильно зашкодив сфері бізнесу. Локдаун та інші карантинні обмеження призведуть до втрати кадрів, а відтак і до втрати будь-якого потенціалу. «Вони будуть ще 3 роки втрачати кращих своїх людей», - констатує він. Від цього, пояснює експерт, залежить розвиток ринків та купівельна спроможність.

Водночас Арістов вказує на відсутність необхідного державного інституту в цьому питанні. Та зі свого боку великий бізнес міг би теоретично сформувати інституцію для боротьби з COVID-19. Тим не менш, ця ідея не цікавить власників компаній.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Арістов розповів, як коронавірус впливає на здоров'я людини.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Донський не бачить іншого виходу, окрім локдауну.