31 березня був останній день подачі декларацій серед держслужбовців. Політолог Михайло Чаплига в програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів, як чиновники декларують гроші.

«Як показують в декларації те, що нажито «непосильною» працею? Грубо кажучи, ви заробили 1000 гривень за рік, з них відрахували усі податки і так далі, і ви це показуєте як дохід. Але нізвідки не візьмись у вас з'явився мільйон доларів. «Випадково, завалявся». А хочеться ж користуватися, як же ви покажете в декларації цей мільйон доларів? Ну і податки треба з нього заплатити, та й Бог з цими податками, треба ж сказати, звідки мільйон взявся», - зазначив Чаплига.

Політолог підкреслив, що олігархи придумали схему, як декларувати ці кошти. Також ведучий нагадав, що у попередній серії він розповів про несправедливість податкової системи і як олігархи легалізують незаконно зароблені кошти і виводять їх з країни всього під 5%.

«Ви пишете в декларації, що позичили кошти «на 118 років у Васі Пупкіна», який може, оскільки він давно викачав ці бабки і вони в офшорах у нього лежать. І ось ви пишете в декларації, що ви заробили 1000 гривень і позичили мільйон доларів. І ось якщо ви відкриєте декларації всіх наших «борцунів» з корупцією, ви побачите, що у всіх є позичені гроші», - сказав Чаплига.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига провів паралель між Стародавнім Римом і сучасною Україною.

Раніше Знай.ua поширював думку Чаплиги, що Майдан – це не переворот, а революція.