Українці мають позбутися своїх історичних помилок і фобій, які не дозволяють нам перетворитися в нормальну квітучу країну. Всі президенти України, приходячи до влади, через деякий час стають схожими на своїх попередників. Про це розповів Олесь Доній журналіст, політик, громадський діяч у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

Ведучий Юрій Романенко поставив питання політику Олесю Донію, чому усі наші президенти перетворюються в «попередників»?

«У мене є підозра або гіпотеза, є такий штамп, що українці люблять критикувати владу і часто будь-який режим називають антинародним. Часто критикують або здебільшого критикують абсолютно справедливо, але у мене є підозра, що влада в Україні не антинародна, а надзвичайно народна. Тобто всі українські президенти і всі українські депутати в масі своїй відповідають плоть від плоті українському суспільству», - відповів політик.

Доній розповів, що саме такі є світоглядні цінності у переважної більшості в суспільстві, які і допомогли відірватися Україні від «центрально-європейського експреса», який ми бачимо як рушив буквально за кілька десятиліть в бік Західної Європи. Ми відриваємось від нього, такі у нас цінності. І президенти їх втілюють, просто президенти більш нахабні, більш цинічні, більш вдалі.

«Звичайний українець іде в місцеву раду, щоб ділити землю, щоб можна було собі шматок якогось «пирога» покласти до кишені, тобто використовувати посаду з метою незаконного матеріального збагачення. Так ідуть і в президенти, і в депутати не для місії виявляється ,не для якогось подвигу «Геракла», а для меркантильних здебільшого інтересів, решта це утримання влади. І ми це бачимо з усіма», - сказав політик.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Доній розповів, що суспільство хоче таких людей при владі, тому що воно сподівається що крихти з «барського» столу потраплятимуть їхній конкретній родині. За його словами, у нас іде змагання за культурними полями і є сподівання, наприклад, що цей переміг з Кривого Рогу, значить будуть Кривому Рогу якісь преференції, той переміг з Єнакієвого значить будуть Донбасу преференції, з західної України – значить буде для неї добре. Тобто своїм можна, а решті ні і це буде продовжуватись. Світоглядні цінності українців вони відсталі, якщо ми цього не усвідомимо — ми приречені на відставання.

«Якщо ми не захочемо змінитись, зробити роботу над помилками і зрозуміти, що ми хворі, нам потрібно одужати. А для цього треба подивитись, що ми вважаємо одужанням, які перспективи у нас, спробуємо повчитись, що зробили схожі нації з нашою історією, не обов'язково імперські, а ті, що не мали тривалої державності. Чому словенцям вдалося, естонцям вдалося, словакам вдається кожному по-своєму, а нам ні. Давайте аналізувати, які в них є плюси, і ми побачимо, що виявляється, етики самообмеження у нас немає, з етикою праці у нас проблема, з внутрішньою агресією у нас одна з найгірших ситуацій в Європі. Тобто, у нас нація, яка приречена на програш у конкурентній боротьбі», - резюмував політик.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Єфремова, що 400 мільярдів це колосальні гроші, які Китай хоче інвестувати в Іран.

Також раніше, Єфремов розповів, як Китай бореться за першість у введенні технології 5G.